Eseménynaptár

I.Európa Open Crokinole Bajnokság
2018. Április 28. , Szombat,  9:00
Címzett 2018. Április 29. , Vasárnap
Találatok : 213

Az esemény magyar nyelvű facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1609601479093630/

Az esemény nemzetközi facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1887229484873596/

A bajnokság facebook csoportja: https://www.facebook.com/groups/1216677201765064/

 
Kedves Játékostársak, Sporttársak!
 
Kb. 1 hónap múlva kezdődik a 2018-as év legjobban várt hazai eseménye, a sporttörténelmi I. Európai Nyílt Crokinole Bajnokság, melyre eddig 8-10 országból mintegy 20 külföldi versenyző jelentkezett, köztük a kanadai páros világbajnok Nathan Walsh, továbbá a belga, a norvég, az erdélyi és a spanyol bajnok is, tehát  impozáns mezőny várható…
 
Ezúton közöljük a nagyszabású esemény VERSENYKIÍRÁSÁT és a legfontosabb tudnivalókat.
 
A verseny helyszíne: Tárogató Office Center nagyterme, 1021 Budapest, Tárogató u. 2-4. (ingyenes parkolási övezet)
 
A versenyen mindenki indulhat, aki a nevezési díjat befizette, az adott kategóriák feltételeinek megfelel,  vett már részt a Magyar Crokinole Szövetség által rendezett versenyen  és/vagy tud a szabályok szerint játszani.
 
Kategóriák: 
nyílt egyéni kategória –    ápr. 29. vasárnap egész nap – bárki benevezhet
nyílt páros kategória  -     ápr 28. egész nap -  bármilyen összetételű párosok nevezhetnek
junior egyéni kategória – ápr 28 délelőtt -  2003-ban vagy később született játékosok indulhatnak
női egyéni kategória -      ápr 28. délelőtt -  korosztálytól függetlenül
60 + kategória -                ápr. 28. délelőtt - 1958-ban vagy korábban született versenyzőknek
csapatverseny -                mindkét napon -  a hazai ranglista alapján felkért élversenyzőknek 3  fős csapatokban
 
A meghosszabbított nevezés legvégső határideje: április 6. éjfél
Módja: e-mail küldése a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a születési év és a választott kategóriák ill. a nevezési díj összegének feltüntetésével.
 
Nevezési díjak befizetése: 
Április 15-ig   a Magyar Crokinole Szövetség bankszámlájára: K&H Bank 10400023-50526655-49881002  , a közleményben „Európa Open + a benevezett versenyző(k) neve(i)”-nek feltüntetésével, vagy a szervezőbizottság tagjainál (Rimár Zsolt, Létay Dániel)  személyes találkozást egyeztetve, készpénzben. 
 
A befizetésekről a verseny kezdetekor adjuk át mindenkinek   a nyugtát. 
A befizetés egyúttal regisztrációt is jelent a versenyekre!
Visszalépés esetén, április 20. után már nem tudjuk visszatéríteni a nevezési díjat! (az ebéd és egyéb előre megrendelt szolgáltatások, kifizetett szervezési költségek miatt)
A verseny napján befizetéseket hazai versenyzőktől nem fogadunk el, indulási lehetőséget már nem tudunk biztosítani!
 
Nevezési díjak:
egyéni   12 euro v. 3500 Ft.         2.nap      (a résztvevőknek min.  14-15 mérkőzés garantált)
páros 17 euro  v. 5000 Ft/pár 1. nap    (minden párosnak min. 10 mérkőzés garantált)
junior   7 euro v.  2000 Ft            1.  nap
női    7 euro v.     2000 Ft            1. nap
60+   7 euro v.     2000 Ft            1. nap
csapat                  GRATIS             1-2. nap  (bemutató kategória)
 
Kombinációk:  2 kategória esetén mindegyikből 1,5 euro v. 500 Ft engedmény,  3-4 kategória esetén  7 euro v. 2000 Ft kedvezmény
 
A nevezési díj tartalmaz:
- naponta egy  1200 Ft-os bónt, amit az ebédszünetben tetszés szerint választott menüre válthatnak be az étteremben;
- a verseny nevével feliratozott  tollat;
- egy névre szóló  emléklapot
 
Díjazás: 
Kupa, érem, oklevél  -   az 1-2-3. helyért az egyéni, a páros, a női,  a junior, 60+   és a csapat kategóriákban (60+ és csapat kategóriákban csak az első helyezettek nyernek serleget), továbbá   oklevél a kategóriák 4-6. helyezettjeinek.
Szponzori ajándékok, különdíjak, egyedi oklevelek– a legjobb 20-as lövőknek, a vigaszági csoportok nyerteseinek, a   korosztályos, nemenkénti,  országonkénti legjobbaknak.
 
Kérünk mindenkit, hogy a verseny rangjára és a külföldi vendégjátékosokra való tekintettel játssza végig az adott kategóriát a kiírt lebonyolítási rend szerint, akkor is, ha a mezőny második felében lesz lehetősége folytatásra! Mindenhol szeretnénk teljes sorrendet megállapítani, ehhez érdemes játszani a velünk közel azonos erejű csoportokban is. A kategóriák elődöntőin és döntőin pedig lehet szurkolni, hangulatot csinálni  a mieinknek.
 
A versenyek pontos  lebonyolítási rendjét a nevezések beérkezése után tesszük közzé, mindent a várható  létszámok alapján fogunk meghatározni.
 
További rendelkezések: 
- Az italokat a büfében saját költségre lehet kérni.
-Sört, alkoholt a versenyben levő játékosoknak tilos fogyasztani! Aki már befejezte az aznapi játékot, akkor a 18 éven felülieknek büfében megengedett, a versenyteremben nem!   Ennek megszegése kizárást von maga után!
- A versenyasztalokra a táblákon és versenykellékeken kívül  (20-as gyűjtő, csúszópor, játszmalap, toll) semmit nem szabad pakolni. Mobiltelefont néma állapotban zsebben kell tartani.
- Egyéni mérkőzéseken a játszmába más versenyzőnek ill. szurkolóknak beleavatkoznia, beleszólnia tilos! Biztatás megengedett, de az nem utalhat a táblán fennálló állásra, taktikai v. technikai  megoldásra.
 
Versenyszabályok:
- A versenyszabályok az eddigi versenyeknek megfelelően érvényesek,
kivéve a mérkőzésidőt, mely részben igazodik a kanadai világbajnokság rendszeréhez, de fő célja a verseny időbeosztásának megtartása.
- Ennek megfelelően egy egyéni mérkőzés maximális játék ideje 9 perc (Kanadában 8 perc) egy páros mérkőzés teljes ideje 15 perc (Kanadában 13 perc) lehet.  Amikor az idő leteltét jelző hang megszólal, a mérkőzések az adott állásnak megfelelően azonnal véget érnek és pontozandók.  Mivel az azonos lövésszámot biztosítani kell, ezért egyéniben még 1 db válaszlövésre, párosban a kör befejezéséhez játékosonként 1 ( összesen max. 3 ) lövésre van lehetőség .  Segítségképpen az időmérésnél rövid hangjelzések jelzik majd a mérkőzések szakaszait – a meccs felét, az utolsó 2 ill. 1 perc kezdetét.  A versenyre való felkészülésnél érdemes erre mindenkinek figyelmet fordítania.
 
A verseny során felmerülő vitás kérdések és szabályértelmezések esetében 1 kijelölt és a versenyben nem induló  főbíró, valamint a résztvevő versenyzők közül felkért nemzetközi versenybizottság lesz jogosult dönteni.
 
A változtatás jogát  a szervezőbizottság valamennyi kérdésben fenntartja!
 
További információ: Rimár Zsolt   +36203298393,    Létay Dániel  +36702525038