Mire való a por, amivel a korongokat kenik?

Könnyebben csúszik tőle a korong és kiszámíthatóbb, stabilabbak a lövések.

Mi a por neve?

Mi természetes burgonyakeményítőt használunk, ami nálunk jelenleg a legjobb erre a célra használható anyag és nem mellesleg, nem káros az egészségre. Bioboltokban kapható. Kanadában más port használnak erre a célra.

Hogyan használjuk a port?

Az a legjobb, ha az egyik ujjbegyünket megmártjuk a porban, majd lepöcköljük a felesleget. Ezután húzd végig az ujjadat a korongon és kész. Felmerülhet benned az az érzés, hogy nincs is rajta semmi, de ettől még jól fog csúszni, próbáld ki!

Porral rosszabban csúszik a korong, miért?

Mert túl sokat használsz. Ha szemmel látható mennyiség van a korongon, akkor nagy valószínűséggel negatívan befolyásolja a korong csúszását.

Miért fáj a körmöm pöckölés után? Ez normális?

Mert túlságosan távolról pöccinted a korongot. Vidd olyan közel az ujjadat a koronghoz, amennyire csak a megmozdítása nélkül lehet. Sőt, minél messzebbről pöccinted a korongot, annál kevésbé fogsz pontosan lőni.

Mivel kell kezelni a táblát, ha már nem csúsznak jól a korongok még por használatával sem?

Ne használd párás környezetben, vagy esős időben szabadban fedett helyen sem. Nem lesz olyan tökéletes a csúszás, mintha száraz körülmények között játszanál.

Töröld át a táblát egy puha pamut ronggyal, hogy megszabadítsd a zsíros pacáktól, amit az ujjaiddal "varázsoltál" oda.

Hogyan és milyen körülmények között tároljuk a táblát?

Lehetőleg fektetve vagy az élére állítva a falnak támasztva. Ha megvan rá a mód, akkor pára és fénymentes helyen tároljuk, illetve fedjük le valamivel, hogy ne menjen rá a por.

Minek menjek versenyre, hogy mindenki megverjen?

Akik kezdők, külön kategóriában játszanak (szabadidős kategória), vagy vannak különböző kategóriák a versenyeken. A versenyeken lehet a legjobban megtanulni a fortélyokat, taktikákat, sőt a legjobbaktól is itt tanulhatsz.

Deme Áron (háromszoros Magyar Bajnok), élete első versenyén a mezőny vége felé végzett, de a harmadik versenyét már meg is nyerte! Nagy Péter (Magyar Bajnoki III. helyezett) májusban találkozott először a játékkal és novemberben már III. lett az OB-n!